Wat is er te doen in groep 1-2b?

We gaan weer beginnen! 
Even voorstellen  Groep 1-2b is de groep van juf Hilde en juf Marie-Louise. Juf Hilde werkt maandag, dinsdag en woensdag. Juf Marie-Louise werkt donderdag en vrijdag.  Dinsdag, woensdag en donderdag ondersteunt juf Senna de groep.

Voor vragen kunt u e-mailen naar: 

Juf Hilde: h.vos@obs-demargriet.nl 
Juf Marie-Louise: m.rijfkogel@obs-demargriet.nl  

Hier werken we aan: 
 • Met rekenen behandelen we de volgende vaardigheden; synchroon tellen t/m 20, kleuren, vormen, seriëren, sorteren, ruimtelijk inzicht, etc. 

 • Met taal werken we aan de woordenschat met Logo 3000, beginnende geletterdheid door letters aan te bieden en auditieve synthese oefeningen, rijmen, etc. 

 • We werken thematisch en leren spelenderwijs. In de klas hebben we een bouwhoek, huishoek, themahoek, taalhoek, rekenhoek en een hoek waar met constructiemateriaal gewerkt kan worden.

 • We maken kennis met de vakken natuur, geschiedenis en aardrijkskunde. 

  We werken met de kanjertraining en de 7 gewoonten van Covey. 


 • In het portfolio kunt u lezen aan welk doel uw kind werkt. Tevens ziet u aan welke thema’s we hebben gewerkt en waar uw kind trots op is.  


 • We bevorderen de zelfstandigheid van de leerlingen d.m.v. een time-timer en/of zelfstandig werkblokje. De kinderen krijgen naast de grote kring ook in een kleine kring les, waardoor we specifieke vaardigheden kunnen oefenen.  

 • De kinderen oefenen op een I-pad, digibord en beebot (robot) om digitaal vaardiger te worden. Verschillende reken- en taaloefeningen combineren we met digitale vaardigheden.  

 • De groep 2 leerlingen werken met een weektaak (bestaande uit o.a. een reken-, taal- en schrijfactiviteit en een creatieve opdracht) om hen zo voor te bereiden op groep 3.  

 • Schooltijden 

Onze schooltijden zijn van 8:30 uur tot 14:00 uur. De deuren gaan open vanaf 8:20 uur en de les start om 8:30 uur.   Iedere dag is het 10-uurtje water en fruit. Alle kinderen lunchen op school onder toezicht van de leerkracht. Graag bekers, flesjes en broodtrommels voorzien van naam.  
Gym 
De gymlessen zijn op dinsdag en woensdag. Ouders dragen zorg voor gymkleding en gymschoenen, die voorzien zijn van naam. De gymkleding wordt in een groene gymtas op school bewaard. Voor iedere vakantie gaat de gymkleding mee naar huis om te passen en wassen.  
 Schoolreis 
Op vrijdag 1 september 2023 gaan we op schoolreis.  
Muziekles 
Op maandag geeft juf Anneke muziekles. 
 
Trias 
Trias verzorgt een cultureel programma, dat bestaat uit 6 lessen. Deze lessen worden op school gegeven.  
Techniek 
Ieder jaar besteden we aandacht aan techniek. Gedurende 3 weken krijgen we techniekmateriaal te leen waar de kinderen mee uitgedaagd worden.  
Thuis oefenen 
De kinderen krijgen een inlogcode voor Gynzykids en Basispoort om thuis te oefenen op de computer. Via Basispoort kunnen ze oefenen met Logo 3000, Taalzee en Rekentuin.  
In de doelenbrief kunt u lezen aan welk thema we werken.  Voor iedere schoolvakantie sturen we u deze toe. U kunt hier thuis met uw kind over praten.  
Communicatie 
Via Klassbord krijgt u de belangrijkste berichten, zowel groepsgebonden als schoolbreed.  
Hiervoor krijgt u bij aanmelding op school de inloggegevens.   We gaan er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken!  Juf Hilde en juf Marie-Louise